Dades d'interès

El terme municipal de la Galera, està situat al pla de la Galera, que s’estén entre la serralada dels Ports de Beseit o de Tortosa i la petita alineació de la serra de Godall. Limita a tramuntana amb el terme de Santa Bàrbara pel barranc de les Coves, a ponent, pel camí de “Mitan Plana”, amb les terres de Mas de Barberans, al sud, amb el municipi d'Ulldecona pel camí del Ròssec, a llevant, un petit bocí del terme limita amb Masdenverge i al sud-est, gairebé a les portes de la població, seguint un bon tros el curs de la rambla de la Galera, amb les terres de Godall. Antigament, havien format part del terme de la Galera els actuals municipis de Santa Bàrbara i Masdenverge;es van independitzar, el 1828 i el 1857, respectivament. El terme de la Galera està travessat per la rambla de la Galera, que neix als vessants meridionals del massís de Caro i desaigua a l'Ebre al terme de Tortosa, davant Camp-redó.

La Galera té  una població d'uns  720 habitants.

Economia

Actualment, l'economia continua sent bàsicament i quasi exclusivament agrícola. L'olivera és el conreu més important i ocupa més de 2000 ha.
La vinya, tradicionalment, era el segon conreu, però des de fa força anys ha estat substituïda per arbrers fruiters, com ara presseguers i tarongers, regats amb aigua de pous.
Hi ha una mica de ramaderia basada amb bestiar oví i una important activitat grangística, una  indústria dedicada a la fabricació de ferro per a la construcció, una Cooperativa amb un molí d’oli, que transforma les olives dels pagesos amb el valuós líquid daurat: l’oli, un altre molí d’oli particular, i, una terrisseria, única a la Galera i la comarca del Montsià, present al municipi de manera ininterrompuda des del segle XVIII fins a l’actualitat, transmeten l’ofici de generació en generació.

Serveis

Tot i ser una població petita disposa de força serveis i recursos:

  • Consultori metge
  • Casal municipal
  • Casal d'avis
  • Piscina municipal
  • Pista de pàdel
  • Camp de futbol
  • Pista Poliesportiva
  • Viver d'empreses