TANCAMENT DELS MUSEUS/ALERTA SANITÀRIA /Exposició d'escultura: "Ressorgiment" de Veerle Van Schoor Verbeke

 • Calendari: 6/3/2020 20:00h - 31/5/2020 14:00h
 • Localització: Sala 2, Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera

  El Govern adoptant mesures de prevenció i de control de la infecció del Coronavirus adopta el tancament dels centres i serveis al públic dels Museus de Catalunya.

  Aquesta mesura respon a l’objectiu d’evitar l’increment de risc de contagi per part dels i de les visitants i usuàries, així com dels treballadors i treballadores dels centres.

  El tancament dels museus s’aplica a partir del 13 de març de 2020 i tindrà una vigència mínima de 15 dies, essent susceptible de revisió en coherència amb la situació epidemiològica de cada moment.

  *TERRACOTA, CENTRE D'INTERPRETACIÓ DE LA TERRISSA DE LA GALERA (Sala 1 i 2) ROMANDRÀ TANCAT AL PÚBLIC SEGUINT AQUESTES MESURES.

  **Us mantindrem informats

  L’escultura de Veerle està realitzada principalment amb fusta recuperada de la platja i també de la muntanya, a la que sovint hi afegeix ferro i pedres de la platja.

  “Ressorgiment”, un conjunt de composicions que com el mateix títol indica simbolitzen un ressorgir constant. Obres que mostren com la natura es regenera permanentment i malgrat les inclemències del temps i altres vicissituds, se’ns mostra bella i exquisida. Gràcies a Veerle diferents fragments de fusta cobren vida. Tallant, modelant i esculpint extreu formes i rostres que ens transmeten elegància, dignitat i una certa calma i quietud.

  Les obres compostes de fusta es presenten acaronadores i suaus mentre que les que incorporen ferro i pedra denoten duresa, resistència i força expressant altre cop aquesta idea de robustesa de la natura i la seva capacitat de transformació...

  Com la Veerle que transforma la fusta tosca i austera en una obra d’art, fa ressorgir alguna cosa d’aquell fragment de fusta oblidat i li dona vida. Cadascuna de les peces traspua: respecte, fortalesa, sensualitat, dignitat i sovint espiritualitat gràcies a l’orientació vertical que predomina pràcticament en totes les seves composicions.

  Obres plenes d’energia i vitalitat, com la mateixa natura generadora de vida i en canvi constant, que gràcies al saber fer de la Veerle i una tècnica acurada ens permetran descobrir tot un seguit de sensacions i palesaran que no calen materials nobles per concebre obres belles, plenes de vida i atapeïdes de sensacions.

  Serà tot un goig acollir aquest conjunt de peces que harmonitzen perfectament amb els atuells tradicionals de terrissa de la Galera de l’espai permanent... natura, aigua, terra, foc i aire, components bàsics de tot allò que existeix, es revelaran de forma nítida a través, també, de les diferents creacions de la Veerle que ens ajudaran a evadir-nos alhora que ens manifestaran la magnanimitat de la natura i de tot el que genera.

  Us recomanem la visita a l’exposició perquè ben segur que en quedareu encisats.

  • Horari:  dimecres a divendres de 9'30 a 13'30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12'00 a 14'00 h
  • Més informació i visites concertades: terracota@galera.cat/ 977 71 83 39