EL 5 DE JUNY REOBRIM TERRACOTA, CENTRE D'INTERPRETACIÓ DE LA TERRISSA DE LA GALERA i l'Exposició d'escultura: "Ressorgiment" de Veerle Van Schoor Verbeke

 • Calendari: 6/3/2020 20:00h - 26/7/2020 14:00h
 • Localització: Sala 2, Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera

  Després del tancament del centre degut a l’alerta sanitària per la pandèmia del Coronavirus, a partir del 5 juny, reobre les seves portes al públic amb mesures de seguretat i higiene, per tal d’oferir de nou artesania i art als seus visitants. La visita al nostra centre permetrà un temps de calma i reflexió quelcom molt necessari en aquests moments tan complexos i incerts que estem vivint.

  Per garantir la seguretat dels visitants i personal del centre per realitzar la visita s’hauran de seguir unes normes que estaran indicades a l’entrada del Museu però que de manera sintetitzada són:

  • Es podrà realitzar la visita al Museu individualment, en grups deconvivència o de manera lliure sense superar les 10 persones.
  • Serà obligatori col·locar-se una mascareta abans d'entrar al Museu.
  • Serà obligatori netejar-se les mans amb solució hidroalcohòlica abans d’entrar i sortir del Museu.
  • S’entrarà per la porta senyalitzada com a ENTRADA i se sortirà per la senyalitzada com a SORTIDA. Estarà prohibit fer marxa enrere en el circuit de visita.
  • No es podran tocar els objectes de les sales d'exposició.
  • Caldrà respectar la distància física de 2 metres

  Es podrà visitar l’espai permanent dedicat a la terrissa i els terrissers de la Galera: procés artesà de creació d'una peça de terrissa, produccions i usos de la terrissa de la Galera, famílies de terrissers, etc. i a la sala 2, espai dedicat a exposicions temporals reprenem la magnífica exposició d’escultura que vam inaugurar el 6 de març: “Ressorgiment” de Veerle Van Schoor Verbeke que romandrà al centre fins el 26 de juliol.

  “Ressorgiment”, un conjunt de composicions que com el mateix títol indica simbolitzen un ressorgir constant. Obres que mostren com la natura es regenera permanentment i malgrat les inclemències del temps i altres vicissituds, se’ns mostra bella i exquisida. Gràcies a Veerle diferents fragments de fusta cobren vida. Tallant, modelant i esculpint extreu formes i rostres que ens transmeten elegància, dignitat i una certa calma i quietud.

  Les obres compostes de fusta es presenten acaronadores i suaus mentre que les que incorporen ferro i pedra denoten duresa, resistència i força expressant altre cop aquesta idea de robustesa de la natura i la seva capacitat de transformació...

  Com la Veerle que transforma la fusta tosca i austera en una obra d’art, fa ressorgir alguna cosa d’aquell fragment de fusta oblidat i li dona vida. Cadascuna de les peces traspua: respecte, fortalesa, sensualitat, dignitat i sovint espiritualitat gràcies a l’orientació vertical que predomina pràcticament en totes les seves composicions.

  Obres plenes d’energia i vitalitat, com la mateixa natura generadora de vida i en canvi constant, que gràcies al saber fer de la Veerle i una tècnica acurada ens permetran descobrir tot un seguit de sensacions i palesaran que no calen materials nobles per concebre obres belles, plenes de vida i atapeïdes de sensacions.

  És tot un goig acollir aquest conjunt de peces que harmonitzen perfectament amb els atuells tradicionals de terrissa de la Galera de l’espai permanent... natura, aigua, terra, foc  i aire, components bàsics de tot allò que existeix, es revelaran de forma nítida a través, també, de les diferents creacions de la Veerle que ens ajudaran a evadir-nos alhora que ens manifestaran la magnanimitat de la natura i de tot el que genera.

  Us recomanem la visita a l’exposició perquè ben segur que en quedareu encisats.

  • Horari:  dimecres a divendres de 9'30 a 13'30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12'00 a 14'00 h
  • Més informació i visites concertades: terracota@galera.cat/ 977 71 83 39