PATRIMONI SOSTENIBLE. JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI. TERRITORI SÉNIA. LA GALERA 2022

 • Calendari: 1/10/2022 11:00h - 12:00h
 • Localització: Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l'Ajuntament)

  La Mancomunitat Taula del Sénia, juntament amb ajuntaments, entitats i persones del territori, ha organitzat des de 2014 diverses activitats dins de les Jornades Europees de Patrimoni: l’any 2014 dedicades al patrimoni natural, el 2015 al patrimoni industrial, el 2016 a arbres amb història, el 2017 a l’arquitectura rural, el 2018 a l’art de compartir, el 2019 a l’art i oci, i el 2020 i el 2021 al patrimoni del Territori Sénia.

  El tema d’enguany és PATRIMONI SOSTENIBLE: NATURALESA I BIODIVERSITAT. Tema molt apropiat per a un territori com el nostre, amb unric i variat Patrimoni sostenible:

  Totes les activitats de les JEP2022 tindran lloc durant els mesos de setembre, octubre i novembre. En anys anteriors, moltes de les activitats s’han fet amb la col·laboració d’associacions, entitats diverses i persones expertes en el tema. Estem convençuts que és molt important seguir comptant amb aquest tipus de participacions (Informació proporcionada per la Mancomunitat de la Taula del Sénia).

  La Galera, enguany, com en altres edicions, participarà d’aquestes Jornades a través de la activitat : “Descobrir la terrissa. Artesania mil·lenària”.

  L’1 d’octubre, a les 11 h, s’oferirà una visita guiada a Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera que permetrà conèixer una artesania mil·lenària que treballa a partir de materials propers, genera pocs residus i es durable en el temps en contraposició a una industrialització depredadora que genera residus i sovint no té cura del medi ambient.

  MÉS INFORMACIÓ:

  http://www.tauladelsenia.org/niv2.php?id=191

  info@tauladelsenia.org

  terracota@galera.cat / 977 71 83 39