JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI 2022. LA GALERA

 • Calendari: 8/10/2022 12:00h - 9/10/2022 14:00h
 • Localització: Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l'Ajuntament)

  “Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. És considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

  Enguany es portaran a terme els dies 7, 8 i 9 d’octubre amb un gran ventall de propostes que es podran consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia. Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

  Les Jornades Europees de Patrimoni compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana.

  Per aquest 2022, sota el lema “Patrimoni sostenible” proposat pel Consell d’Europa, les Jornades Europees de Patrimoni conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del nostre patrimoni. Una proposta que ens porta a reflexionar sobre la protecció del nostre patrimoni (material, immaterial i natural) i a explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació, en un context marcat pel canvi climàtic. Ens convida a explorar el paper del patrimoni cultural en un futur sostenible.

  Aquest 2022 les JEP tindran un especial protagonisme a Igualada, Capital de la Cultura Catalana, amb el projecte RECorreguts. Rutes per descobrir el patrimoni industrial del Barri del Rec d’Igualada, realitzat amb la col·laboració del Museu de la Pell d’Igualada i  l’Ajuntament d’Igualada” (Informació extreta del web de les JEP)

  La Galera participa d'aquestes Jornades, els dies 8 i 9 d'octubre, de 12'00 a 14'00 horesa través d'una visita guiada a l'edifici de l'Ajuntament de la Galera, explicant els diferents usos de l’edifici i centrant-se en els baixos de l’Ajuntament que acull Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa, espai dedicat en el seu espai permanent a la terrissa de la Galera (procés artesà de creació d’una peça de terrissa, tipologies de peces, famílies de terrissers, etc.) una artesania que treballa a partir de materials propers, genera pocs residus i és durable en el temps en contraposició amb una industrialització depredadora, que ens ha mostrat que la natura és finita.

  Un clar exemple de “Patrimoni sostenible” lema al que estan dedicades les Jornades enguany.

  Més informació i reserves:

  977 71 83 39 i terracota@galera.cat
   

  Més informació:http://https://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2022