JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI 2021. LA GALERA

 • Calendari: 9/10/2021 12:00h - 10/10/2021 14:00h
 • Localització: Edifici de l'Ajuntament. Museu Terracota

  Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. 

  Aquest any, la festa major del patrimoni cultural és més especial que mai: se celebren 30 anys d’organització de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. Al llarg d’aquests anys, sota l'impuls de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana, hem apropat la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territor , any rere any, han obert les portes de casa seva i han donat a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural.
   
  Aquest any tindran lloc els dies 8, 9 i 10 d’octubre, amb noves activitats i experiències singulars: portes obertes, visites guiades, concerts, activitats i tallers familiars.

  Aquest 2021 les JEP tindran un especial protagonisme a Tortosa, Capital de la Cultura Catalana, amb el projecte participatiu Tortosa Desperta el Patrimoni. 3D: Descobreix, Digitalitza, Difon. Durant el mes de setembre, l’alumnat dels Instituts de la ciutat participaran en diferents sessions de digitalització dels elements patrimonials de la ciutat mitjançant l’ús de dispositius mòbils, seguint l’esperit de l’activitat didàctica,  Desperta el patrimoni:  http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2020/despertaelpatrimoni posada en funcionament durant les JEP 2020.

  Més informació: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2021

  La Galera participa d'aquestes Jornades, els dies 9 i 10 d'octubre, de 12'00 a 14'00 horesa través d'una visita guiada a l'edifici de l'Ajuntament de la Galera. Edifici projectat per l’arquitecte provincial Ramon Salas i Ricomà. La visita guiada us permetrà conèixer la història d'aquest edifici, com ara que es va construir al 1906 però anys abans ja es va projectar la seva construcció o que els baixos que ara acullen el Museu Terracota havien estat les escoles del poble.

  Més informació i reserves: 977 71 83 39 i terracota@galera.cat