EXPOSICIÓ DE PINTURA: TERE ARASA I ROSA FEBRER

 • Calendari: 3/12/2021 9:30h - 30/1/2022 14:00h
 • Localització: Sala 2 (espai dedicat a exposicions temporals) de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera

  Tere Arasa Pla i Rosa Febrer Marques, exposaran al nostre centre per tercera vegada, una vegada ja van exposar de manera conjunta. Tere ho va fer, també, amb una exposició col·lectiva amb el grup Associació Benicarló Art i ara. Rosa va exposar de manera individual i ho torna a fer ara amb Tere.

  Tere Arasa, de Santa Bàrbara, és autodidacta. Des de molt jove ha tingut una enorme afició pel món de l’art en pràcticament totes les seves vessants: dibuix, pintura a l’oli i acrílica, estampació, orfebreria, terrissa, etc. Ha participat en diferents concursos de pintura ràpida de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta, Baix Camp i Maestrat, havent estat premiada en diferents ocasions. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Maestrat i també a Vinaròs i Benicarló.

  La seva pintura, és figurativa i li agrada pintar, sobretot, paisatges de les nostres terres, destacant la pulcritud, bellesa, calma, harmonia, pau, serenitat i un domini absolut del dibuix. Sembla que en qualsevol moment puguem entrar a les seves composicions i sentir la brisa del mar, la flaire de romer de la muntanya, de l’herba fresca, el brogir del vent...

  Tere retrata les nostres terres, els seus racons i tot allò que ens ofereixen, a través d’una tècnica quasi perfecta que ens permetrà gaudir de tot allò que contemplem amb una immensa placidesa essent tota una benedicció per als sentits, tenint en compte els temps tan convulsos que ens toca viure.

  Rosa Febrer és nascuda a Benicarló tot i que resideix a Ulldecona, ha estudiat a l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa i a l’Escola de Narcís Galià. Ha obtingut infinitat de premis des del 1998 fins a l’actualitat tant en la modalitat pintura ràpida com en pintura convencional i ha realitzat exposicions a diverses ciutats: Tarragona, Vinaròs, Alcanar, Ulldecona, Benicarló i Tortosa.

  La pintura de Rosa és figurativa també, representant escenes de la vida quotidiana, paisatges, natures mortes, carrers dels nostres pobles, etc.  la llum, el color i el volum són els elements que més destaquen per damunt de qualsevol altre aspecte formal en les seves composicions. Aquest predomini de la llum i el color són una clara influència del seu mestre Narcís Galià. Una bona formació que li ha permès assolir un estil propi amb obres de qualitat.

  Obres diàfanes, pures, flamants, de colors vius, càlids, volums ben aconseguits, formes geomètriques marcant la composició i una llum tossuda que ho envaeix tot. Les composicions de Rosa ens transmeten sentiments i sensacions, el caliu humà, l’esforç, la perseverança, el compromís, l’afecte o la senzillesa, un cúmul d’impressions que fan que ningú quedi impertorbable en veure la seva obra.

  Una vegada més, l’espai dedicat a exposicions temporals del Museu Terracota oferirà art en majúscules, la pintura de la mà d’aquestes dues artistes ens ajudarà a gaudir, a evadir-nos per uns instants de tot allò negatiu que ens envolta i ens permetrà endinsar-nos en un món més reposat, serè i tranquil.

  L'horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

  Visites concertades fora d'aquest horari: terracota@galera.cat / 977 71 83 39

  CARTELL DE L'EXPOSICIÓ: