EXPOSICIÓ DE PINTURA D'ÀNGEL ALGUERÓ: "PINTAR, UNA FORMA DE VIURE"

 • Calendari: 17/9/2022 18:45h - 30/10/2022 14:00h
 • Localització: Sala 2 (espai dedicat a exposicions temporals) de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l'Ajuntament)

  Del 17 de setembre al 30 d’octubre de 2022, la Sala 2, dedicada a exposicions temporals de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, acollirà una exposició de pintura d’Àngel Algueró Borràs: ”Pintar una forma de viure”.

  Àngel, artista de Tortosa, és la segona vegada que exposa al nostre centre, la primera ho va fer el 2005.

  L'any 1992, s'introdueix al món de la pintura de forma autodidacta. Ha treballat en pràcticament tot tipus de suports i tècniques pictòriques així com també té una llarga experiència en el camp de la pintura a l’aire lliure. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives a les Terres de l’Ebre, Sevilla, Toledo, Tarragona, Reus, Alacant  i Barcelona i ha obtingut multitud de Premis i guardons sobretot en la modalitat de pintura ràpida.

  Les composicions d’Àngel estan vives, supuren vitalisme i realisme, ens mostren fins al més ínfim detall i ens permeten introduir-nos dins d’allò que pinta, fent-nos partícips del que representa.

  Els seus carbons amb un dibuix superb, ens mostren arquitectures, paisatges, esdeveniments i racons coneguts però que gràcies a la seva acuradíssima tècnica ens permeten descobrir aspectes que sovint ens passen desapercebuts.

  La xarpellera i el cartró són els suports preferits i ideals per a Àngel, aquests li permeten expressar el que desitja, acollint i acaronant els diferents elements que hi apareixen, sovint sorgits d’una certa recança pel passat: oficis artesans, edificis tradicionals, estris i eines d’altres temps, etc.

  Àngel, té cura de fins al darrer detall: un calaix mig obert, un aparell de telèfon antic, un balcó vell, eines i peces antigues que s’amunteguen a un antic taller, etc. algunes d’aquestes obres ens traslladen a un altre temps, on la feina ben feta eren reconeguda sense importar el temps invertit, on es vivia dia a dia, intensament, on es guardava tot, perquè tot feia falta, on tot era senzill, pulcre i net, on es valorava l’experiència, la saviesa, l’austeritat, el saber fer, aquella època plena de valors i de temps, que s’ha perdut  i potser no tornarà però que Àngel ens la descobreix i ens l’apropa.

  Àngel representa la realitat sense embellir-la. La seva capacitat d'observació és màxima i això juntament amb el seu talent innat, un treball constant i perfeccionista donen com a resultat una obra esplèndida i prova d’això en són els Premis obtinguts en diferents certàmens.

  Com molt bé diu el títol de l’exposició :Pintar, una forma de viure”, per a Àngel pintar és una forma de viure que l’ajuda a transmetre un cúmul d’emocions,  sentiments que el permeten gaudir alhora que delecten a l’espectador amb un  univers curull de sensacions i vivències.

  Art, una vegada més, en majúscula, que ocuparà l’espai temporal del nostre centre i que no podeu deixar de visitar.

  L’acte d’inauguració de l’exposició, tindrà lloc: dissabte 17 de setembre, a les 18’45 h, al Museu Terracota, a continuació de l’acte inaugural de la Setmana Cultural de la Galera

   

   *L’horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

  *Més informació i visites concertades fora d’aquest horari:

  terracota@galera.cat

  Tel. 977 71 83 39