EXPOSICIÓ D'AQUAREL·LES DE NÚRIA CASANELLAS: "ELS VERDS DEL MONTSIÀ"

 • Calendari: 31/7/2020 9:30h - 13/9/2020 14:00h
 • Localització: Sala 2 (espai dedicat a exposicions temporals) de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera

  Núria Casanellas Blasco,  ha aprés dibuix i pintura, entre els anys 2000 a 2011, a l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) de Vilanova i la Geltrú. Ha format part del col·lectiu Blauet i de l'Escola de paisatge, creades per un dels seus professors, Joan Nadal.
  Ha participat en una vintena de mostres col·lectives i unes quantes d'individuals per pobles del Garraf, Barcelonès i Terres de l’Ebre
  Segons ella mateix ens explica: “Va venir al Montsià atreta per les seves muntanyes i quasi per atzar va descobrir un nou paisatge construït pels homes i les dones d'aquesta comarca, que la va conduir a pintar les oliveres de la seva
  primera exposició “Un mar d’oliveres” (que vau poder veure al Museu Terracota, l’any 2018). Conèixer aquest paisatge, la va impressionar fortament i l'ha continuat pintant.
  "Els verds del Montsià” està inspirada pels elements que ha trobat al Montsià a més d'oliveres: paumeres, garrofers, ametllers, roques, muntanyes, núvols, cel blau... Ha preparat aquesta exposició amb un caràcter més paisatgístic i ha incorporat paratges del Delta. Són aquarel·les que busquen copsar  l’essència d’aquest entorn únic i màgic que durant segles ha marcat l’orografia de bona part de la comarca” (Núria Casanellas)

  L’exposició anirà acompanyada de la prosa poètica d’Hèctor Galvany.

  La tècnica de l’aquarel·la li permet, a la Núria, copsar i representar, a la vegada, les diferents games de colors i llum que ofereix el del Montsià, i, com als impressionistes, li permet reproduir els fenòmens atmosfèrics: el vent, tan propi de les nostres terres, el fred, la calor, els diferents matisos del cel, del sòl, etc. tot això es fa palès a les seves composicions gràcies a les transparències i sobre posicions d’aquesta disciplina. I gràcies a la tècnica acurada que empra i  a una enorme sensibilitat.
  Les composicions de Núria amb gradacions de color, dolces i tènues pròpies de l’aquarel·la ens acaronen subtilment i ens mostren el nostre paisatge característic i propi.
  A Núria, el Montsià l’ha captivat, primer les oliveres i ara tots els matisos de verds que li ofereixen altres espècies nadiues, considera que és com un espai fascinant ple d’arbres majestuosos que els pagesos mimen i de moltes altres espècies potser més salvatges, no tan mimades, però igualment plenes de màgia i encís.
  Una extraordinària exposició que ret homenatge, ara, a aquest enorme ventall de verds que el conformen immensitat d’espècies naturals del nostre territori que sovint ens passen desapercebudes però que des de la mirada de la Núria Casanellas amb una sensibilitat extrema i una tècnica excel·lent ens ajudarà a valorar més i millor allò que tenim i que sovint obviem.

  El Museu Terracota rep aquesta exposició amb molt de goig perquè reflecteix l’essència del nostre territori.

  • Horari:  dimecres a divendres de 9'30 a 13'30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12'00 a 14'00 h
  • Més informació i visites concertades: terracota@galera.cat/ 977 71 83 39