EXPOSICIÓ COL·LECTIVA DE CERÀMICA: "INFINITAMENTE" A CÀRREC D'ANPEC (Asociación Nacional de Profesionales de Cerámica)

 • Calendari: 28/4/2023 10:00h - 4/6/2023 14:00h
 • Localització: Sala 2 (espai dedicat a exposicions temporals) de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l'Ajuntament)

  Del 28 d’abril al 4 de juny de 2023, la Sala 2, sala d'exposicions temporals de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l’Ajuntament) acollirà una exposició de ceràmica d’artistes que formen part de la l’Associació Nacional de Professionals de Ceràmica. Del 28 d’abril a l’1 de maig coincidint amb la Fira de la Terrissa, es podrà visitar amb el mateix horari de la Fira de 10’00 a 14’00 h i de 16’00 a 21’00 h. A partir de l’1 de maig es podrà visitar en l’horari habitual del centre: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 h; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 h

  L'Associació Nacional de Professionals de Ceràmica, ANPEC som una Associació sense ànim de lucre que va néixer als anys 90, entre els nostres objectius destaquen reunir ceramistes artesanals per compartir experiències i coneixements ceràmics, per tal de donar visibilitat al món de la ceràmica.

  L'Associació compta actualment amb 220 socis de tota Espanya, organitzant activitats culturals i socials, cursos, trobades ceràmiques, demostracions de torn de terrisser, tallers participatius, fires, així com exposicions col·lectives on poder mostrar obres ceràmiques per fomentar i divulgar les diferents formes d’expressió de la ceràmica tant artesana, artística, tècnica, com de disseny arquitectònic, etc.

  ANPEC agraeix l'oportunitat que la Galera ens brinda amb l'exposició "InfinitaMente", basada en obres escultòriques de ceràmica contemporània per posar en valor la ceràmica per la seva importància artística i cultural.

  Una exposició basada en un procés creatiu des de l’experiència compartida; la percepció que tenim cada ceramista del món que ens envolta, on la vida aflora i la ceràmica es nodreix, tant a nivell de matèria, forma, color i font d'inspiració.

  “InfinitaMente” exposa peces escultòriques molt variades en materials, formes i en acabats. Els ceramistes posem passió i sentiment en crear amb el fang i l'aigua com a mitjans d'expressió, aprofitem la mal·leabilitat de la matèria que aliada amb el foc donarà resultats de creacions úniques, inspirades en l'univers particular de cadascú.

  Aquesta exposició tan especial és el nostre homenatge particular a Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa, on aproximadament 30 artistes projecten creativitat emparats sota un mateix títol, fent una crida d’atenció i de reflexió cap a la ceràmica d’autor/a” (Carmen Marco Dasi. Presidenta d’ANPEC)