EBRE, ART I PATRIMONI 2020

 • Calendari: 8/8/2020 9:30h - 30/9/2020 9:30h
 • Localització: La Galera (Museu Terracota), Amposta, la Fatarella, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Móra la Nova, Sant carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, Tortosa i Ulldecona

  Un any més la Galera participa de l'Ebre, Art & Patrimoni, festival que s’alterna amb l’Ebre, Música & Patrimoni, organitzat a través del Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura, dins del programa de Museu de suport territorial, amb actes puntuals que tindran lloc d’agost a setembre, a diferents museus i centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre. L’Ajuntament de la Galera hi participa des del moment de la seva creació a través de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera.

  En aquesta edició disset artistes han preparat dotze creacions audiovisuals que es podran veure en els diferents centres ebrencs, del 8 d’agost al 30 de setembre.

  Tornar a conèixer, visitar i rellegir la relació del patrimoni amb la societat a través de l’audiovisual.
  Durant els mesos d’agost i setembre la vídeo-creació serà l’eix central de la nova edició del cicle “Ebre, Art & Patrimoni” amb l’objectiu de desvetllar des de la perspectiva contemporània, el valor de les obres, espais i fets, que formen part del patrimoni i del present de les Terres de l’Ebre. Així, 17 creadors han elaborat un total de 12 produccions audiovisuals amb la voluntat d’indagar en la relació dels museus amb les seves comunitats de referència.
  Com molts altres esdeveniments, el festival “Ebre, Art & Patrimoni” ha vist perillar la seva programació a causa de la pandèmia, el que finalment ha portat a reinventar l’edició d’aquest 2020 en un format adaptat al nou paradigma. A través del mitjà audiovisual, les creacions permetran al públic qüestionar, obrir debats i ampliar la mirada sobre el patrimoni, el territori i les formes de vida, posant en relleu temes com la identitat; el despoblament i les permanències; la salut i el medi ambient; la història i els objectes; o el present i el futur. A banda, mitjançant aquestes peces audiovisuals es vol connectar amb un nou públic d’una generació més jove que viu a la descoberta patrimonial des de la transversalitat d’experiències  i plenament acostumat a conèixer la realitat a través de la imatge en moviment.

  Per a més informació:

  *Contacteu al telèfon 977 70 29 54 o info@museuterresebre.cat

   

  Tot seguit podreu veure la informació dels diferents vídeos i centres participants amb imatges: