EXPOSICIÓ DE CERÀMICA I PINTURA: "FAIG PASTETES" DE MERCÈ VALLS "TINTS I PINS"

 • Calendari: 31/3/2021 9:30h - 2/5/2021 14:00h
 • Localització: Sala 2 (espai dedicat a exposicions temporals) de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera

  Mercè Valls tot i retirada, professionalment, no s’ha volgut aturar en la seva formació, i, per això ha estudiat Dibuix i Pintura a l’Escola de la Dona de Barcelona i ara també ha començat il·lustració, al mateix lloc.

  Ha realitzat exposicions a les Terres de l’Ebre, Tarragona, Montblanc, Lleida i Barcelona.

  El seu nom artístic “Tints i Pins”, segons ella mateixa ens explica, és un petit homenatge als seus pares que deien “els TINS i els PINS”, als llapis de colors que feia servir per pintar a l’escola o a casa quan era menuda.

  Mercè mostra un seguit d’obres de tècniques diverses: aquarel·la, acrílic, ceràmica, etc. però on el protagonisme principal el té el dibuix.
  Dibuixos plens de color i de vida que provoquen optimisme i conviden a la calma, la serenitat i ens donen llicència per aturar-nos en un moment dels nostres quefers diaris.

  Peces de ceràmica útils amb esplèndids dibuixos que les fan més atractives i originals, receptes de cuina il·lustrades, teles i aquarel·les farcides d’entusiasme, energia i positivisme.

  A les seves composicions predominen els colors verd, roig, groc, taronja i blau, tots ells inspiren alegria, calma, bonança, força i vitalitat.
  El seu amor pel mar, la natura, la Dona, les petites coses i per la vida mateixa es fa pales a cadascuna de les seves creacions.

  Mercè il·lustra la vida, la natura i allò que ens dona, productes del mar i la terra. Cadascuna explica una història o porta un missatge que sempre sol ser alegre perquè la Mercè vol que la gent sigui una mica més feliç i estigui una mica més contenta en veure la seva obra, quelcom absolutament necessari en aquest moment de crisi sanitària que estem vivint.

  A “Faig pastetes” uneix dues de les seves grans passions: la cuina i la ceràmica. El resultat és un conjunt de composicions atapeïdes de dinamisme, naturalitat i satisfacció, gràcies a la seva tècnica cuidada que li permet combinar el color de manera òptima, crear volums, textures i diferents històries que ens ajudaran descobrir petits plaers gastronòmics, a desconnectar i ens ompliran d’una immensa serenor.

  L’acte d’inauguració de l’exposició tindrà lloc el proper 3 d’abril a les 20’00 h (Aforament limitat) i anirà a càrrec de Núria Gil Durán, Doctora en Història i Història del Art, Professora de la Universitat Rovira i Virgili i d'Educació Secundaria, comissària d’exposicions, autora de publicacions i recerques sobre art, dona i ciències socials.

  Us recordem que l’horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores. (Aforament limitat)

  *Més informació i visites concertades fora d’aquest horari:

  Tel. 977 71 83 39
  terracota@galera.cat